Zwemmen in een zwembad.En zo sta ik op maandagochtend om even half zeven in een Sloveense bakkerij naar een brood te wijzen en probeer ik duidelijk te maken dat ik die graag wil hebben. Nou zo moeilijk had ik helemaal niet hoeven doen want haar Engels is stukken beter dan die van mij. Met het brood loop ik weer terug naar de camping en plof daar in een stoel met het boek wat ik al naar buiten de tent had gesmokkeld. Even half acht doet Esther de tent op en is verbaasd dat ik voor de tent zit. Blijkbaar kan ik toch heel stil zijn lachende smilie

Na het ontbijt en het tanden reinigen gaan we samen naar de supermarkten die we gisteren hadden ontdekt om ons eten aan te vullen. We kijken zelfs naar iets wat we 's avonds zelf kunnen klaar maken. Nu komen we in de eerste supermarkt niet echt tegen wat we graag willen hebben maar er is zijn wel vleeswaren, wijn en chips wat we vast mee nemen. Naar de volgende supermarkt om te kijken of zij iets beters hebben voor het avondeten maar ook daar vinden we niet iets wat ons lekker lijkt. Dan maar terug naar de camping om eerst even af te koelen in het zwembad.

Na de lunch besluiten we om toch maar weer op zoek te gaan naar nog een supermarkt of anders in ieder geval een slager. We wandelen door een laantje en klimmen weer naar boven maar ook in het oude gedeelte van het stadje vinden we geen slager. Dus maar verder dwalen en uiteindelijk vinden we een Spar die zo groot is dat de andere supermarkten er verstoppertje in konden spelen. Hier is genoeg te vinden en een heel stuk goedkoper dan de eerdere supermarkten.

Met een gevulde rugtas zoeken we de weg naar de camping wat ook makkelijk genoeg gaat. De rest van de dag vullen we met zwemmen, bier drinken, eten koken, afwassen, koffie zetten, lezen, spelletje spelen en naar bed gaan.


Even over zessen ben ik vandaag uit mijn bed en bedenk me wat ik nu moet gaan doen. Brood hebben we nog dus naar de bakker toe lopen heeft geen nut en het stadje kennen we nu ook wel. Wat ik nog niet weet is waar het pad heen gaat net na de in/uitgang van de camping en ik besluit om op ontdekkingstocht te gaan. Na zeker 10 meter naar boven te zijn geklauterd kom ik op de top van dit pad en voor mij zie ik een groot gebouw staan. Voorzichtig ga ik om de bomen heen want op het grote gebouw zie ik ook iets roods en weet nog niet goed wat ik ervan moet denken. Langzaam ga ik verder en nu zie ik op het rode vlak ook wit en groen. Als ik goed tuur zie ik ineens dat naar de achterkant van de Spar supermarkt kijk. Daar loop ik omheen en ga dan een pad in en na een half uur zit ik weer voor de tent mijn boek te lezen. We weten nu in ieder geval een korte weg naar de Spar.

Nadat Esther uit bed is gekomen en we ontbeten hebben halen we vast eten voor de avond en weer wat extra bier voor de middag. Terug op de camping drinken we de laatste koffie voor deze ochtend met vers gebak voor mij en een croissantje voor Esther. Hierna stappen we in de auto om op weg te aan naar de Savica waterval. Natuurlijk nemen we niet de doorgaande route maar gaan lekker binnen door en zien allerlei dingen die wij leuk vinden. Behalve dat moet er ook gewerkt worden achter het stuur en zien we een bord waarop staat dat de helling een schuinte heeft van achttien procent.

Jammerlijk genoeg is de rest van de binnendoorweg afgesloten en komen we op de doorgaande weg terecht. We rijden langs het meer van Bohinj en komen uit bij een parkeerplaats. Dan lopen we naar boven waar we een beginnende waterval zien en uiteindelijk dan de Savica waterval bereiken. Echt bijzonder is hij niet maar hij heeft ons wel geholpen om toerist te spelen. We lopen weer naar beneden en hebben het idee om aan de oevers van het Bohinj meer van onze lunch te gaan genieten maar dat blijkt nog al duur te zijn om even te parkeren. We rijden dus verder en even later zitten we heerlijk te lunchen aan een beekje. We rijden terug door Bled maar ook daar is het zo druk dat we besluiten om maar gewoon terug naar de camping te rijden. We moeten blijkbaar nog even oefenen in het toerist zijn.

Op de camping is het lekker warm dus onze zwemkleding gaat aan en de rest van de dag vullen we met zwemmen, drinken, eten, spelen en uiteindelijk weer slapen, waarschijnlijk. Morgen gaan we naar de Sloveense kust is nu de bedoeling.

1000 Resterende tekens