Mist in NederlandGelukkig heb ik geen wekker nodig en zit ik al om even over 5 uur naar de klok te kijken of in Esther al wakker zal maken. Ik besluit omdat maar niet te doen want ik weet hoe nijdig ze kan worden als zij vindt dat het te vroeg is. Dus zet ik de wasmachine aan in de hoop dat ze wakker word maar dat helpt ook al niet net zoals het 4 keer door trekken van de wc. Eindelijk is het 6 uur en mag ik haar waker maken. 

Zij doet haar ding en ik doe mijn ding en uiteindelijk vertrekken we om 1 minuut voor 7 met de caravan achter ons aan op weg naar Italie. Best wel jammer dat het nog voor 7 uur is want nu heb ik niks te mopperen maar gelukkig lost dat zichzelf ook weer op want voor dat we bij Bodegraven zijn bedenkt Esther dat ze de waterflesjes is vergeten.Gelukkig heb ik gisteren de 50 liter jerrrrycan voor de helft gevuld dus we hebben wel, behalve koffie en sinasappelsap, wel drinken bij ons.

We kijken naar een bewolkte hemel en de temperatuur is 15.5 graden volgens de thermometer van de auto en we moeten zelfs de airco van de auto aanzetten om het vocht van de beslagen ramen te krijgen. De reis gaat gestaag en om even voor 9 uur stoppen we voor het 2de bakje koffie met een sneetje brood. De temperatuur is nog niet echt gestegen en we hebben zelfs 14.5 graden gezien. 2de Stop netjes om 11 uur en de temperatuur begint toch te stijgen want we zitten om half 12 al op 23 graden. Ook zien we geen wolken meer aan de hemel en mijn vakantiegevoel viert hoogtij voor dat moment.

Natuurlijk hebben we ook de nodige file's gehad en diverse wegopbrekingen maar na de laatste stop om 3 uur rijden we, eerder dan ik had verwacht om even 5 uur de eerste camping op. Morgen verder naar Genua en daarna ...?

1000 Resterende tekens