Goedendag gemeenteambtenaar,

Graag beantwoord ik uw opmerkingen die staan in de e-mail die ik mocht ontvangen naar aanleiding van mijn vraag over de aanpassingen van de verkeersdrempels.

E-mail van de gemeenteambtenaar;
Ik ben beheerder verkeer en heb samen met de wegbeheerder opdracht gegeven aan de aannemer om de drempels aan te passen en extra parkeervakken aan te laten brengen ter hoogte van de oude bushaltes.

Op de foto's kunt u zien dat er nog vijf bushaltes zijn die niet veranderd zijn naar parkeerplaatsen. (De foto's zijn aanklikbaar.)

Bushalte ter hoogte van de BremstraatBushalte ter hoogte van de KlaverhofBushalte aan de boterbloemweg ter hoogte van de PrismaschoolBushalte aan de Boterbloemweg aan de andere zijde.Bushalte aan de Korenbloemstraat

E-mail van de gemeenteambtenaar;
In december 2017 zouden ook de asfaltdrempels worden aangepast in de ring en extra worden aangelegd, dit is uitgesteld vanwege het slechte weer.

Wat ik niet begrijp is dat er een afspraak met bewoners word gemaakt om een weg aan te passen in november! Wist de desbetreffende ambtenaar niet dat het dan herfst is en de kans op koud en nat weer veel groter is dan in, bijvoorbeeld, juli?

Mogelijk dat dit slechte weer aanhoudt tot maart. Betekent dat dan dat wij moeten wachten tot april voor dat er daadwerkelijk iets gedaan word?

E-mail van de gemeenteambtenaar;
Ik ben het met u eens dat de aanpassing van de drempels (plateaus) nog niet het gewenste resultaat opleveren. Het is wel lastig om de bestaande situatie aan te passen gezien we rekening moeten houden met de bestaande hoogteverschillen.

Omdat u aangeeft nog niet te weten hoe u deze drempels moet aanpassen ben ik door de wijk gelopen en hen ik een aantal foto's gemaakt.

Verkeersdrempel in de Veldbloemweg te hoogte van het EricaparkAls eerste wil ik u deze foto laten zien van de drempel in de Veldbloemweg ter hoogte van het Ericapark. Daarbij meet ik een afstand van 2 meter en 20 centimeter om een hoogte van 8 centimeter te overbruggen.
Klik op de foto voor een grotere afbeelding.

Verkeersdrempel van 60 centimeter.Deze foto is een oprit naar een garage en meet 60 centimeter en overbrugt daarbij een hoogte van 8 centimeter.
Klik op de foto voor een grotere afbeelding.

Verkeersdrempel in de BoterbloemwegDe laatste foto is van de drempel ter hoogte van de de Prisma school en die heeft meer dan 5 meter nodig om diezelfde 8 centimeter hoogte te overbruggen!
Klik op de foto voor een grotere afbeelding.

E-mail van de gemeenteambtenaar;
Momenteel zijn we bezig om wat eigen stratenmakers in dienst te nemen. Ik wil met hun kijken of we de drempels nog steiler kunnen maken.

Toevallig zoek ik nog werk en ik denk dat ik ook een oplossing heb om de drempels steiler te maken.
Maak de lengte van de hellingbaan korter en de drempel word steiler. Als we de laatste foto nemen dan is mijn idee om de klinkers tot de lijn met 4 witte klinkers vlak te maken en vanaf dat punt de helling in te zetten.

Het zand wat dan weer overblijft kan dan gebruikt worden de asfaltdrempels of voor korte drempels van klinkers.

E-mail van de gemeenteambtenaar;
Kortom het heeft nog onze aandacht de komende periode..

Graag hoor ik, en mijn medewijkbewoners, over wat voor tijdsbestek we dan praten. Weken, maanden of jaren aangezien dit al een tijd geleden is toegezegd en we nu nog steeds niet verder zijn gekomen met het verkeer af te remmen.