Geschrokken sprong ik uit mijn bed en maakte gelijk Esther wakker want het was tijd om koffie te gaan zetten en te ontbijten. Daarna zouden we opgehaald worden  door de taxi wat het echte begin zou zijn van deze vakantie naar Brig in Zwitserland. Maar toen Esther de kamer in kwam wist zij gelijk weer een domper op mijn vakantiegevoel te zetten door te vertellen dat het pas half twee was en nog geen half vijf waar ik de wekker op had ingesteld!

Dus wij weer naar bed en heb ik geduldig gewacht tot het eindelijk half vijf was. Wel met mijn ogen dicht! En toen we dan eindelijk van Esther wel uit bed mochten stond gelukkig de koffie al klaar.

Saaie snelweg En dan is het wachten op de taxi, en op het ophaalpunt wachten op de bus. En daarin is het wachten tot dat iedereen is opgepikt waarna we naar de volgende verzamelplaats rijden waar het weer wachten is tot dat we eindelijk vertrekken naar Zwitserland toe. En zo een reis in een bus is zo een verademing want je hoeft helemaal niets te doen en er is ook al niets om naar te kijken. Dus zelf rijden in een auto op de snelweg is saai maar dit is nog saaier. Maar één voordeel, ik kan nu slapen.

We stoppen bij een restaurant voor de lunch en uiteindelijk zijn we toch nog te snel want we krijgen ook bij deze reis een fotomomentstop. In Speyer mogen we kijken naar een grote kerk die er aan de buitenkant wel mooi uit ziet maar van binnen nog al tegenvalt. Ik probeer nog om voor fontein-ornament te spelen maar dat is niet mooi genoeg dus lopen we verder het stadje in.Witte wijn in een halve liter glas Uiteindelijk vinden we een café die gezellig er uit ziet en ook klinkt waar we bier en witte wijn bestellen. En dit keer heeft Esther ook een volwaardig glas.

Hierna weer verder door naar ons eerste hotel. Daar eten we in een kamer met alleen maar harde wanden, een hard plafond en vloer en daar zaten 47 Nederlanders in die steeds harder gingen praten om over elkaar heen te komen. Eten smaakte goed en nu zitten we rustig op onze kamer waarbij ik aan het typen ben en Esther zich aan het douchen is.

Morgen gaan we weer verder naar Brig.

1000 Resterende tekens